Volksuniversiteit Wageningen

Bestellijst

Geen bestellingen

CULTUUR EN FILOSOFIE

Vindt u het leuk om na te denken over filosofische thema’s of ethische vraagstukken? We besteden aandacht aan Rusland, aan levenskunst en hebben leesgroepen Latijn en Grieks.  Verder is er aandacht voor de Middeleeuwse liefde, de Middeleeuwse tuinen en herdenken we Multatuli.

Van het oud-Grieks en het Latijn tot het Rusland van Peter de Grote en het China van vandaag. Cultuur met zeer verschillende invalshoeken.

Lees meer

Ook dit jaar denken we weer samen met Dick Kleinlugtenbelt na over verschillende levenskunsten en hoe dexze toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Rene Boomkens spreekt over Slow science: de zin van 'nutteloze' kennis.

Lees meer

Onder de paraplu van historie komen heel diverse onderwerpen aan bod. Dit jaar zitten we in hoek van de militaire historie. Wat verlaat, gedenken we het einde van de  oorlog en 75 jaar bevrijding met onder meer lezingen en films over operatie Market Garden, Operatie Pegasus, Het Joods verleden in Arnhem en Wageningen en Geallieerde luchtfotospionage in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Inschrijven?

Dat kan door de gekozen cursus(sen) toe te voegen aan de winkelwagen en aan het eind het inschrijfformulier in te vullen. Leest u ook even de inschrijfvoorwaarden. Deze vindt u in het hoofdmenu onder het kopje algemeen.